Kan du lova att Köpmangatan blir en attraktivare gata, kanske en gågata med blommor och bänkar att sätta sig i så det blir en promenadgata?

 1. Det låter som en utmärkt idé som vi hoppas går att förverkliga. Vi vågar dock inte lova det som kräver ökade investerings- och driftkostnader under mandatperioden på grund av det ekonomiska läget. Kanske går det att titta på alternativa finansieringsformer/samfinansiering med näringsidkare i centrum.

  NEJ
  Robert Davidsson
  Vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och kandidat till kommunfullmäktige
 2. Vi kan inte lova att det blir ett prioriterat område de kommande åren. Självklart vill vi arbeta för en trivsam miljö i både tätort och kransorter men vi kan inte lova några större investeringar avseende den yttre miljön då vi under rådande ekonomiska läge måste prioritera våra lagstadgade kärnuppgifter skola, vård och omsorg. Vi önskar att vi kunnat lova fler trivselåtgärder men det ekonomiska utrymmet kräver tyvärr väldigt hårda prioriteringar under de kommande åren.

  NEJ
  Fredrik Andersson
  (M)
 3. Tack för din fråga!
  Det är ett bra förslag, men man får tänka på affärsrörelserna som ligger ut med Köpmannagatan.

  NEJ
  Lars-Göran Karlsson
  Gruppledare
 4. En väldigt bra idé! Miljöpartiet är för så lite biltrafik som möjligt. De enda jag kan lova är att jobba för förslaget nästa mandatperiod.

  NEJ
  Håkan Östlund
  Ordförande för Miljöpartiet
 5. Hoppas att frågeställaren besökt vår just invigda Tennispark. Här finns goda möjligheter att spatsera eller bara sitta och njuta av blomsterprakten. Kramgungan kan rekommenderas. Hela kalaset har inneburit en investeringskostnad på ca 7 mkr. Att lova parksoffor m.m. på “Köpmangatan” är inte realistiska i rådande ekonomiska läge. Biltrafiken kan diskuteras, men då bör även Bondegatans centrumdel tas med i planeringen.
  PS Järnvägsparken går inte av för hackor den eller. DS

  NEJ
  Lennart Andersson
  F.d. kontorschef
 6. Att utveckla Köpmangatan är ett projekt som vi precis har satt igång tillsammans med fastighetsägarna via en inbjudan nu i september. Med samverkan och en positiv inställning är jag övertygad om att vi kan göra Köpmangatan mer attraktiv.

  JA
  Anneli Bengtsson
  Kommunalråd