Kan du lova att Trosa VC kommer att fungera (bättre)?

 1. Liberalerna kan lova att arbeta för att Trosa vårdcentral ska bli bättre.

  JA
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 2. Såklart vill vi att Trosa VC ska fungera så att ni blir nöjda. Vi i Centerpartiet vill dessutom att det byggs och öppnar en vårdcentral ytterligare i Trosa kommun. Vagnhärad. Vi tror också att det är dags att nationellt jobba för att det ska bli enklare för läkare att öppna eget som specialister men även sänka kraven för att öppna sin egen vårdcentral. Vi tror på en mångfald av vårdgivare så att du får möjlighet att välja. Fler vårdcentraler som i viss mån “taggar” varandra tror vi på.

  JA
  Mattias Claesson
  Landstingsråd, gruppledare
 3. Tack för din fråga.
  Vänsterpartiet föreslår 6-timmars arbetsdag på två vårdcentraler, Gnesta och Trosa. Detta då det ger mervärden åt både patient och personal. Detta kan locka fler att vilja jobba på VC Trosa. Personalen arbetar då i två skift vilket förlänger öppettiderna. Vi kan då nyttja lokalerna bättre, patienter får fler tider att välja på och personalen mer tid till rekreation.

  JA
  Lotta Back
  Gruppledare
 4. Ja, vi har länge prioriterat att stärka primärvården i Trosa kommun. Vi vill göra det enklare att starta och driva mindre läkarmottagningar som skulle kunna öka utbudet, både i Vagnhärad och Trosa. Vi vill tillåta att man etablerar sjuksköterske-mottagningar vid lite större mataffärer, och vi är öppna för låta någon annan driva Trosa Vårdcentral, genom entreprenad.

  JA
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 5. Tack för din fråga!
  Alla våra verksamheter skall fungera bra!

  JA
  Anton Berglund
  Gruppledare landstinget Sörmland
 6. Vårdcentralerna i Sörmland är viktiga och ska fortsätta förstärkas med utökade öppettider, fler medarbetare och arbetssätt som fokuserar på patienten. Det gäller även Trosa Vårdcentral.

  JA
  Anna Wåhlström
  Landstingsråd och ordförande för Miljöpartiet Sörmland
 7. Ja vi arbetar för att förbättra samtliga vårdcentraler i länet inklusive Trosa Vårdcentral.

  JA
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare