Kan du lova att det byggs en ishall i kommunen?

 1. Hej Viktor. Jag förstår att det finns många som vill ha en ishall här i kommunen , men mitt svar är tyvärr nej, det kan jag inte lova. Jag kan inte lova att prioritera det för politik är prioriteringar och skattepengarna behöver fördelas väl. En ishall är ett mycket dyrt projekt för en ekonomi som Trosas. Jag är positiv till fler spolade isbanor och kanske något konstfruset utomhus om det kan lösas på ett miljövänligt sätt och till en rimlig kostnad.

  NEJ
  Maria Arman
  Gruppledare Trosa
 2. I den styrande alliansens valmanifest har vi med en konstfrusen utomhus is under mandatperioden. Det är vad vi lovar just nu förutom en idrottshall och en ny konstgräsplan.

  NEJ
  Arne Karlsson
  ordf. Teknik o Servicenämnden
 3. Hej Viktor! Socialdemokraterna vill investera i en ishall som också ska kunna användas till olika mässor som både företagare och föreningar kan anordna. Vi kommer därför att bygga en ishall istället för en konstfrusen isrink utan tak. Vi har avsatt pengar i vår framtidsbudget 2019-2021 för det ändamålet.

  JA
  Magnus Johansson
  Kommunalrådskandidat
 4. En konstfrusen uterink finns med i det paket för investeringar som Moderaterna vill genomföra under kommande period. Vi har lyssnat av och haft dialog med Trosa Kommuns Skridskoklubb som drivit frågan om ishall i kommunen. Eftersom kommunen växer behövs fler platser för skolidrott. En ny idrottshall finns därför med i investeringsplanen för kommande mandatperiod och isrinken är tänkt att placeras i närheten av idrottshallen vid Tomtaklintskolan.

  NEJ
  Michael Swedberg
  Ordförande Moderaterna Trosa-Vagnhärad
 5. Alliansen har i sina investeringar inte tagit med en ishall. En konstfrusen isbana blir det under mandatperioden!

  NEJ
  bengt-eric Sandström
  Gruppledare
 6. Nej, vi har inte med det i vår plan för mandatperioden. Kommunens lånesituation är redan ansträngd och ett så dyrt projekt skulle förvärra situationen. Det finns mer angelägna projekt nu när kommunen växer som t.ex. ett reningsverk och utbyggnad av skolor.

  NEJ
  Bertil Malmberg
  Fd kommendörkapten
 7. Hej! Engagemanget kring ishall har lyft frågan. Tack för det! I vintras var det många som jag såg åka uppe vid Vitalisskolan. Målet måste vara att många ges möjlighet att lära sig åka skridskor, träna och leka på is. Det gäller att ha nära till isen både på lektionstid och fritid. Med hänsyn till klimat och ekonomi tycker vi att det är bättre att prioritera spolade planer vid samtliga skolor. När temperaturen är under noll kan vi lova att se till att det finns personer och prylar att spola.

  NEJ
  Gitte Jutvik Guterstam
  Ordförande Vänsterpartiet
 8. Hej Viktor,

  Det kan vi inte lova. Centerpartiet vill under kommande period fortsätta att utveckla våra idrottsanläggningar. Vi vill därför investera i en konstfrusen utomhusrink, tillsammans med en ny idrottshall och ytterligare en konstgräsplan.

  NEJ
  John Carlsson
  Ordförande Centerpartiet