Kan du lova att barnomsorgen moderniseras så även ensamstående/ icke kärnfamiljer kan arbeta skift inom tex. vård och handel?

 1. Idag finns barnomsorg delvis på obekväma arbetstider och vi vill att detta ökar, eftersom vi tycker det är viktigt att alla kan arbeta. Vi vill erbjuda flexibla lösningar, där inte en fast avdelning är grunden.

  JA
  Martina Johansson
  Ordförande vård och omsorgsnämnden.
 2. Trosa kommun har barnomsorg vardagar kl 06.00-18.00. Vi har dessutom “Nattis” på vardagar där en barnomsorgsperson kommer hem till barnet så att barnet får sova i sin egen säng. Vi tycker att det är viktigt att ha barnens behov i centrum. Efterfrågan på detta är dock blygsam. Men verksamheten är efterfrågans-styrd, och skulle behovet uppstå på helger så kommer vi att hantera även det.

  JA
  Michael Swedberg
  Ordförande Moderaterna Trosa-Vagnhärad
 3. Hej! Detta är en fråga som vi Socialdemokrater i kommunen försökt förverkliga. En trygg och modern barnomsorg måste också vara tillgänglig oavsett när föräldrarna arbetar. Idag upplevs det både krångligt och svårt att få barnomsorg på kvällar och nätter. Det vill vi ändra på och dessutom ska det kunna finnas barnomsorg på helger. Ett starkt samhälle ska kunna erbjuda barn trygghet oavsett vilka tider föräldrar arbetar.

  JA
  Magnus Johansson
  Kommunalrådskandidat
 4. I Trosa kommun kan man få barnomsorg på nätter men inte lördag och söndag. S har motionerat om detta tidigare i en motion som vi i MP gett stöd, dock har alliansen avslagit och hävdar att det saknas efterfrågan. I ett modernt och barnvänligt samhälle bör varje barn ha möjlighet till en bra barnomsorg även om man inte har föräldrar som jobbar åtta till fem. Det är viktigt för MP att familjepolitiken utformas med faktum att det finns fler familjekonstellationer än den traditionella kärnfamiljen.

  JA
  Maria Arman
  Gruppledare MP Trosa
 5. Tillgången och rätten till en bra och flexibel barnomsorg är en viktig jämlikhets- och feministisk fråga. När allt fler arbetar på obekväma och flexibla arbetstider ökar behovet av barnomsorg på kvällar, nätter och helger. Vi driver kravet att kommunerna ska vara skyldiga att erbjuda förskole- och/eller fritidsverksamhet under obekväm arbetstid. Innan det blir ett nationellt krav kommer vi att driva det i Trosa kommun.

  JA
  Tommy Fogelberg
  Gruppledare
 6. Vi har “nattis” där en person kommer hem till barnet som då blir kvar i sin hemmiljö. Efterfrågan styr upplägget så om det ökar kommer vi att hantera det.

  JA
  bengt-eric Sandström
  gruppledare
 7. Det finns redan i viss mån och kan komma att utökas som följd av efterfrågan.

  JA
  Bertil Malmberg
  Gruppledare SD Trosa