Kan du lova bättre butiksutbud eller i alla fall bättre förutsättningar för butikerna att klara sig i Oxelösund?

 1. Vi socialdemokrater vill skapa bra förutsättningar för handeln genom bra, prisvärda och ändamålsenliga lokaler. Vi vill också att den service som ges när butikshandlarna kommer i kontakt med kommunen som myndighet ska ges snabbt och vara av hög kvalitet.Till slut är det dock vi som konsumenter som skapar förutsättningar för dom lokala handlarna att överleva i Oxelösund. Vi måste handla mer lokalt!

  JA
  Catharina Fredriksson
  Kommunstyrelsens ordförande
 2. Butiksutbudet styr inte vi politiker över. Det gör kunderna. Men från Miljöpartiets sida arbetar vi aktivt i Kustbostäders styrelse för att skapa bättre och mer ändamålsenliga lokaler. Främst i centrum genom att ersätta det nuvarande Prismanhuset med en ny byggnad som även innehåller 2-3 våningar med bla trygghetsboende. I anslutning till det projektet kommer vi också att med konsulthjälp genomföra en affärsanalys. Merparten av befintliga affärsytor finns annars hos privata ägare.

  JA
  Björn Johansson
  Ordförande
 3. Moderaterna vill skapa så goda förutsättningar som möjligt för att handeln ska fungera så bra som möjligt.
  Den riktigt stora utmaningen frågan är hur handeln kommer att fungera i framtiden. Hur ska butiksytor utformas framledes?
  Vi tror på täta dialoger med företagarna för att finna de bästa lösningarna tillsammans.

  JA
  Dag Bergentoft
  Oppositionsråd M
 4. Nej, det kan jag inte. Det är marknadskrafterna som tillslut avgör om en butik kan vara kvar eller inte. Men jag kan lova att Liberalerna kommer att kämpa för att företagsklimatet i Oxelösund förbättras.

  NEJ
  Klas Lundbergh
  Toppkandidat tillika gruppledare för Liberalerna Oxelösund
 5. Håller med Liberalerna i denna fråga. Butiksutbudet är ingen kommunal kärnfråga. Men självklart är det viktigt att det finns ett bra allmänt serviceutbud i Oxelösund. Det hänger ytterst på oss konsumenter vilka butiker som kan leva kvar. Sättet att handla och göra inköp förändras i snabb takt nu när allt fler köper på nätet – ofta från hela världen. De butiker och rörelser som kan hantera denna nya marknad kommer att klara sig bra. Oavsett om de finns i Oxelösund, Nyköping eller Ubatuba.

  NEJ
  Bo Höglander
  Gruppledare
 6. Ja vi vill t.ex. genom en nybyggnation av ett nytt Prismanhus vid Järntorget, skapa förutsättningar för att skapa flexibla och bra affärslokaler – för att öka serviceutbudet i kommunen.

  JA
  Patrik Renfors
  Gruppledare
 7. Tack för din fråga!
  Vi kommer jobba för att förbättra möjligheterna för affärsidkarna så att de både kan etablera sig och utveckla sig.

  JA
  Jannike Zetterman
  Vice ordförande