Kan du lova att medverka till att det går flera Bussturer till Arnö industriområde/Orio/Eberspächer så att det går att pendla Kommunalt?

 1. Busstrafiken är en fråga som ligger på kollektivtrafik myndigheten och vi kan därför önska att vi vill ha fler turer men det är inte vi som har sista ordet.
  Vi anser däremot att man kanske måste hitta andra lösningar på kollektivtrafiken som inte innebär att stora bussar går tomma på tider då ingen åker. Hur kan jag idag inte svara på. Kollektivtrafiken måste däremot alltid vara anpassad till människors behov.

  NEJ
  Sofia Hallgren Remnert
  Gruppledare Liberalerna
 2. Vi kan inte på rak arm lova en utökning av just den här specifika turen, däremot är det vår ambition att hela tiden förbättra kollektivtrafiken utifrån de flöden och behov som finns. Vi ser ett behov av att modernisera kollektivtrafiken och tror att den skulle tjäna på att bli mer anropsstyrd. Dvs färre tomma bussar i trafik till förmån för mindre fordon och flexiblare lösningar.

  NEJ
  Anna af Sillén
  gruppledare
 3. Det är kollektivtrafikmyndigheten som äger denna fråga. Vi kan dock lova att arbeta för att få dessa att utföra fler reseundersökningar och då inte bara på bussar utan även hos de människor som idag inte tar bussen till arbetet. Kollektivtrafiken måste passera våra större arbetsgivare!

  JA
  Thom Zetterström
  Gruppledare (SD)
 4. Kanske inte fler men redan idag görs anpassningar till t ex skiftbyten så att fler ska kunna ta bussen.

  NEJ
  Urban Granström
  Kommunalråd