Kan du lova att fixa trafikkaoset som råder i stora delar av Nyköping under långa perioder varje dygn samt hur att åtgärda parkeringseländet?

 1. Det kommer inte säkert vara färdigställt under fyra år eftersom vägbyggen tar tid men vi vill öppna tvåfiligt hela Hamnvägen. Bro över järnvägen mellan Arnö och E4:an mot Oxelösund och bygga en cirkulationsplats vid avfarten Påljungshage. Vissa av vägarna är trafikverkets vilket kommer kräva diskussion, medfinansiering och kompromisser. Men det är vår trafikplan i dagsläget.

  JA
  Sofia Hallgren Remnert
  Gruppledare
 2. Kaos tycker vi är ett för starkt ord, men tveklöst är det så att det finns besvärliga knutar i trafiken i Nyköping idag. Vi jobbar för att få bort dessa och har inställningen att även om vi vill att fler ska cykla och åka kollektivt så är verkligheten sådan att många är bilberoende i vår kommun och därför måste det funka även för bilisterna. Fler parkeringsplatser vid resecentrum är en fråga vi driver ex. och vi tycker att ett parkeringsledningssystem bör på plats för att förenkla för parkering.

  JA
  Anna af Sillén
  gruppledare
 3. Här håller vi helt enkelt inte med. Att det i Nyköping stora delar av dygnet är trafikkaos stämmer helt enkelt inte. Däremot kommer det finnas punkter där vägnätet måste förstärkas och/eller byggas om.

  NEJ
  Urban Granström
  Kommunalråd