Kan du lova att vårdcentral i Trosa ska bli bättre så läkarna stannar eller skrota den och släpp in privata läkare som man kan lita på ?

 1. Vi vill fokusera landstingets resurser på huvuduppdraget – vård. Primärvården är en hörnsten i detta och ska byggas ut, även i Trosa.

  JA
  Jonas Lindeberg
  Ordförande Vård för Pengarna
 2. Ja, sedan många år vill vi dels bygga ut primärvården i Vagnhärad, och dels öppna för att lägga ut Trosa vårdcentral på entreprenad. Det skulle kunna bidra till att säkra bemanningen på medarbetare, och i synnerhet läkare.

  JA
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 3. Tack för din fråga!
  Vi har valt att prioritera våra vårdcentraler i våran budget så självklart kommer vi att även satsa på Trosas vårdcentral.

  JA
  Anton Berglund
  Gruppledare landstinget Sörmland
 4. Vi anser att det behöver finnas minst en vårdcentral ytterligare i Trosa kommun. Med fler vårdcentraler så finns det möjlighet att välja både som patient men även som läkare och personal vilken verksamhet man vill verka i. Centerpartiet vill öppna för att fler läkare ska kunna öppna eget. Trosa vårdcentral behöver inte skrotas. Fortsatt satsning på primärvård är givet.

  JA
  Mattias Claesson
  Landstingsråd och gruppledare
 5. Liberalerna kan lova att arbeta för att Trosa vårdcentral ska bli bättre. Redan idag finns möjligheten för privata aktörer att etablera sig i Trosa, vilket vore något vi skulle välkomna.

  JA
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 6. Tack för din fråga.
  Vi vill satsa mer på alla vårdcentraler. Vi vill helst att landstinget har sina egna läkare.
  Vi föreslår en arbetstidsförkortning på vårdcentraler, bla i Trosa. Detta kan locka fler att vilja jobba i Trosa samt ger möjlighet till två skift som ger mer öppettider för dig som patient.

  JA
  Lotta Back
  Gruppledare
 7. Vi kommer att arbeta mot att förbättra Trosas vårdcentral liksom övriga vårdcentraler i länet. Primärvården är basen i den sörmländska vården och behöver därför prioriteras ytterligare och inte minst fortsatt vara avgiftsfri.

  JA
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare
 8. Vi vill satsa på vårdcentralerna över hela Sörmland, givetvis även i Trosa. Varje landstingsdriven verksamhet ska ha en så god arbetsmiljö att personalen väljer att stanna, och på de håll det inte fungerar behöver vi förbättra oss. Miljöpartiet har inget emot privat alternativ heller, om ett sådant skulle vilja etablera sig. Det tar dock inte bort det faktum att vår egen vårdcentral ska vara i toppklass.

  JA
  Anna Wåhlström
  Landstingsråd och ordförande för Miljöpartiet Sörmland