Kan du lova att landstinget tecknar avtal med privata kiropraktorer så att alla har råd att söka den hjälp som idag inte går att få inom landstinget?

 1. Tack för din fråga.
  Helst vill vi att vi själva anställer kiropraktorer för att bredda kompetensen inom verksamheten. Vi har arbetat för att förbättra och utveckla nuvarande samarbete i egen regi. Vi vill även ha “egna” naprapater.

  JA
  Lotta Back
  Gruppledare
 2. Tack för din fråga!
  Det är inget jag kan lova. Men om det finns ett behov så anser vi att landstinget behöver se över situationen.

  NEJ
  Anton Berglund
  Gruppledare Landstinget Sörmland
 3. Sådana avtal finns redan idag, men kanske i otillräcklig omfattning. Landstinget behöver förbättra tillgången även på rehabilitering och behandling hos andra paramedicinare såsom fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vi kan dock i dagsläget inte utlova exakt hur omfattande denna satsning blir, det beror på rekryteringsläget och begränsade ekonomiska resurser. Men bättre ska det bli.

  JA
  Jonas Lindeberg
  Ordförande Vård för Pengarna
 4. Vi har idag avtal inom det du nämner och landstinget behöver även förbättra tillgången på rehabilitering och behandling hos andra paramedicinare som fysioterapeuter och arbetsterapeuter. I nuläget är det svårt att lova exakt hur dessa verksamheter kommer att utvecklas, då vi behöver se över hela rehabiliteringskedjan.

  JA
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare
 5. Ja, vården måste öppnas upp och fler privata aktörer släppas in i systemet.

  JA
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 6. Den styrande Koalitionen har haft en väldigt njugg inställning till privata aktörer under den gångna mandatperioden, så även om flera säger sig vara positiva nu så har man varit mycket skeptisk. Vi moderater ser det som positivt med samarbeten med andra vårdgivare då det är nyttigt för både patienter, och ofta bättre för skattebetalarna.

  JA
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 7. Ja, sådana avtal finns redan, och om det behövs fler så är vi öppna för det.

  JA
  Marie-Louise Forslund Mustaniemi
  Gruppledare och toppkandidat till Landstinget