Kan du lova att inrätta ett kostnadsfritt gym på remiss för patienter med kroniska sjukdommar?

 1. Inom sjukvården finns fysioterapi (sjukgymnastik) för dem som har problem med smärta, skador eller sjukdomar i rörelseorganen. Då kan man arbeta med insatser och förebyggande åtgärder. Dessa tjänster finns både på sjukhus (kostar) och vårdcentraler (avgiftsfritt). Av rättviseskäl tycker vi att avgiften ska vara 200 kr i hela sjukvården.

  NEJ
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 2. I vården finns fysioterapi (sjukgymnastik) för dem som upplever bekymmer med smärta, skador eller sjukdomar i rörelseorganen. Ifall man upplever dessa bekymmer kan man arbeta med insatser samt med förebyggande åtgärder. De här tjänsterna finns på sjukhus där det kostar och på vårdcentraler där det är avgiftsfritt. Det som är bra att ha i åtanke är att man har ett högkostnadsskydd på 1100 kronor (det vill säga 3 besök) för att besöka en fysioterapeut inom specialistvården.

  NEJ
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare
 3. Vi kan lova att vi ska se över rehabiliteringen i Sörmland. Den behöver byggas ut, men exakt hur får vi återkomma till.

  NEJ
  Jonas Lindeberg
  Ordförande Vård för Pengarna
 4. Fysioterapi finns idag på våra sjukhus och vårdcentraler att få för de som behöver den behandlingen.

  NEJ
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 5. Tack för din fråga.
  Det finns redan möjlighet att få viss rabatt genom FAR fysisk aktivitet på recept. Vi har fysioterapeuter både på vårdcentralerna ( de är avgiftsfria) och inom specialistvården ( kostar 400 kr per besök till 1100 kr). De hjälper att hänvisa till rätt träningsnivå och hänvisar till ”rätt” träningsställe / gym. Vi har inte diskuterat ytterligare avgiftsfrihet eller fler gym.

  NEJ
  Lotta Back
  Gruppledare