Kan du lova att fortsätta att satsa på lokal destinationsutveckling i din kommun och i regionen?

 1. Ja, att arbeta aktivt med att utveckla Sörmland som resmål ser vi som en självklarhet. I och med regionbildandet som träder i kraft från och med den 1:a januari 2019 ser vi till att vi får än bättre möjligheter att jobba med dessa bitar. Vi vill fortsätta utveckla Stolt mat i Sörmland som ett verktyg för att öka arbetstillfällen inom jordbruks, -besöks och turistnäringen.

  JA
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare
 2. Besöksnäringen är en växande framtidsbransch, där Sörmland har mycket att erbjuda och att tjäna på fler besökare. Sörmland har stor potential inom ett antal områden, med sin närhet till Stockholm, sin natur och viktig infrastruktur som tex Skavsta. Därför kommer det vara väldigt viktigt att fortsatta och för all del intensifiera arbetet med destinationsutveckling.

  JA
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 3. Sörmland som turistmål blir allt mer populärt, vilket är något vi välkomnar. Vi har ett kulturarv som är rikt och är något vi vill dela med oss av. Till hösten öppnar det nya länsmuseet i Nyköping, vilket vi hoppas kommer bidra ytterligare till turistnäringen. Satsningar på Skavsta, Ostlänken och annan infrastruktur är även de viktiga för att främja destinationsmålet Sörmland.

  JA
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 4. Det regionala utvecklingsuppdraget kommer i och med regionbildningen att överföras till Landstinget Sörmland. Turism ingår som en viktig del där. Däremot ser vi inte ekonomiska möjligheter till större nysatsningar inom detta område i nuläget.

  JA
  Jonas Lindeberg
  Ordförande Vård för Pengarna
 5. Definitivt…
  Det leder till mer jobb i hela Sörmland.

  JA
  Mattias Claesson
  Landstingsråd och gruppledare
 6. Hej!
  Ja, det kan vi lova. Sörmland har en enorm potential vad gäller besöksnäringen, och det finns mycket att göra inom destinstionsutveckling. Miljöpartiet vill särskilt främja ekoturism.

  JA
  Anna Wåhlström
  Landstingsråd och ordförande för Miljöpartiet Sörmland
 7. Tack för frågan.
  Sörmland är fantastiskt på flera sätt och självklart ska vi arbeta för att utveckla turistnäringen. Vi vill t ex ha en kulturbiljett där resan ingår i biljettpriset. Det ska bli smidigare att ta sig fram med cykel i länet. Vi vill satsa mer på båtturism. Nynäs slott vill vi göra till länets nav när det gäller hållbarhetsfrågor, kultur och turism.

  JA
  Lotta Back
  Gruppledare