Kan du lova att få en ambulans till Gnesta (inte bara en “first responder”) dygnet runt, särskilt med tanke på att många kommer hem till kommunen på em/kväll?

 1. Ja! Det är vår viktigaste fråga för Gnesta! Helt oacceptabelt att så få ambulanser i Gnesta med högsta prioritet kommer fram i tid (15 min). Vi kommer utöka antalet ambulanser. Punkt slut.

  JA
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 2. Tryggheten ska såklart finnas i att det finns tillräckligt många ambulanser i länet så att målet om att komma inom15 min nås. Första insatsbil (Single responder) är en satsning som ännu inte är fullt utbyggd i hela länet. Gnesta var först med den. Fler ambulanser behövs i takt med att vi blir fler i länet. Vi i Centerpartiet kan tänka oss att bygga ut den helikopter burna ambulansvården som komplement. Likt Värmland och Dalarna. Bor själv i ett område dit ambulansen inte når inom 15 min.

  NEJ
  Mattias Claesson
  Landstingsråd och gruppledare
 3. Vårt mål är att de ska finnas ambulanser som täcker hela länet inom 15 minuter. Single responder har flera fördelar, men en ambulans kan ibland behövas och då ske de finnas att tillgå. Var nya ambulanser stationeras mest effektivt bör vara en fråga för verksamheten att avgöra.

  NEJ
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 4. Ambulanssjukvården behöver förstärkas.

  JA
  Jonas Lindeberg
  Ordförande Vård för Pengarna
 5. Tack för din fråga.
  Vi ska ha tillräckligt många ambulanser i länet. Vi kan inte besluta var de ska placeras. Det måste verksamheten själva avgöra.

  NEJ
  Lotta Back
  Gruppledare
 6. Tack för din fråga!
  Det är otroligt viktigt att ambulanssjukvården fungera i hela Södermanland.

  JA
  Anton Berglund
  Gruppledare landstinget Sörmland
 7. Det kommer att behövas ambulans i Gnesta när Gnestas befolkning ökar. Det ska ta max 15 minuter för ambulansen att nå befolkningen i länet.

  JA
  Paul Sabo
  Kommunikationsansvarig (KD)
 8. Ja, med tanke på regeringens satsning på att stärka ambulanssjukvården ser vi att de finns möjligheter att kunna ha en till ambulans i Gnesta. Men då krävs det fortsatt en socialdemokratiskt ledd regering som fortsätter investera i ambulanssjukvården. Investeringarna ligger på en halv miljard kronor per år i en förstärkt ambulanssjukvård med fler ambulanser – både på land och i luften.

  JA
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare
 9. Ambulanssjukvården ska förstärkas på bästa tänkbara sätt över hela länet. Om det är med en stationerad ambulans, ambulanshelikopter eller genom annan lösning vill vi avvakta med att lova tills vi har ett bättre underlag.

  NEJ
  Anna Wåhlström
  Landstingsråd och ordförande för Miljöpartiet Sörmland