Kan du lova att avveckla Landstingets servicebolag under 2019?

 1. Vi menar att det blir mindre byråkrati om man avvecklar servicebolaget. En avveckling måste dock ske kontrollerat, vården skulle sluta fungera direkt utan det viktiga arbete som bolaget utför.

  JA
  Jonas Lindeberg
  Ordförande Vård för Pengarna
 2. Verksamheten som Landstingsservice utför behövs för att vården ska fungera. Vi ser ingen anledning i dagsläget att återföra bolaget under förvaltning. Istället behövs andra åtgärder.

  NEJ
  Ewa Callhammar
  Toppkandidat
 3. Tack för din fråga.
  Arbetet som utförs av servicebolaget måste göras. Vi är inte emot att den verksamheten sköts av landstinget, i egen regi. Det är inget vi kan lova, dock.

  NEJ
  Lotta Back
  Gruppledare
 4. Det som inte har fungerat beror inte på att verksamheten drivs i form av bolag – utan på bristande politisk kompetens. Det fina med detta är att väljarna kan ändra på det senast den 9 september.

  NEJ
  Magnus Leivik
  Gruppledare
 5. Det har varit en turbulent tid med frågetecken runt prissättningen, vilket lett till ett underskott. Nu är en prismodell klar och vi har fått information om att läget ska bli stabilt 2019. Stora organisationsförändringar är både dyra och tar av medarbetarnas tid och kraft. Vi vill därför avvakta och se hur det landar innan vi tar diskussionen om ändrad driftsform. Det kan dock bli aktuellt om situationen inte reder sig trots de insatser som gjorts.

  NEJ
  Anna Wåhlström
  Landstingsråd och ordförande för Miljöpartiet Sörmland
 6. Landstingsservice och D-data ska finnas kvar och få utvecklas. Det kan övervägas att delar av Landstingsservice säljs ut eller läggs ut på entreprenad. Exempelvis är yttre skötsel en upphandlad verksamhet.

  NEJ
  Mattias Claesson
  Landstingsråd och gruppledare
 7. Det finns både för och nackdelar med att Landstingsservice AB ingår i den ordinarie landstingsverksamheten, vi anser att vi behöver utreda vad som är mest fördelaktigt.

  NEJ
  Monica Johansson
  Landstingsstyrelsens ordförande och gruppledare
 8. Vi vill inte avveckla men få till en bättre styrning av bolagen.

  NEJ
  Marie-Louise Forslund Mustaniemi
  Gruppledare och toppkandidat till Landstinget
 9. Tack för din fråga!
  Vi kommer att göra en översyn utav bolagen, men jag kan inte lova att vi ska avveckla det.

  NEJ
  Anton Berglund
  Gruppledare Landstinget Sörmland