Kan du lova att skolmaten blir bättre?

 1. God matkvalitet påverkar vårt välbefinnande och vår prestationsförmåga genom hela livet. Matkvalitén påverkar dessutom utvecklingen av barns hälsa och fysiska mognad. För att få bästa möjliga matkvalitet vill vi via ett stimulansbidrag satsa på att bygga om mottagningskök till tillagningskök, där maten tillagas på plats. Helst ska inga halvfabrikat användas i köken, utan istället ska maten tillagas på närodlade råvaror.

  JA
  Mica Vemic
  Gruppledare SD Katrineholm
 2. Ja maten kommer att fortsätta förbättras med elevinflytande, duktiga dietister och skickliga kockar som använder närodlade och klimatsmarta råvaror. Men ibland kan det förstås finnas maträtter som inte alla barn tycker om.

  JA
  Fredrik Olovsson
  Ordförande för Socialdemokraterna i Katrineholms kommun
 3. Hej Elias och tack för din fråga.
  Först och främst är att ni barn och ungdomar som går i skolan ska få bra mat så att ni äter ordentligt och orkar med hela dagen. Det går ju inte att se till att alla barn få sina favoriträtter varje dag, men det erbjuds en bra mix alla dagar, med salladsbord, soppa, vegetariskt som komplement till det som är huvudrätten. Jag jobbar på Tallås och måste säga att jag tycker maten är överlag riktigt bra! Delta gärna i skolans mat- eller elevråd för att påverka!

  JA
  Jesper Ek
  ledamot i kommunfullmäktige
 4. Hej Elias!
  Ja, Centerpartiet kommer att fortsätta att jobba för att skolmaten ska vara bra. När vi var med i regeringen fick vi infört att skolmaten ska vara näringsriktig. Det är viktigt att maten är bra, så att du och dina kamrater äter så att ni orkar med skoldagen. Vad som är bra skolmat kan man tycka olika om, men det är viktigt att råvarorna är närodlade och maten lagad i ett kök så nära skolan som möjligt. Du och dina kompisar också få vara med och bestämma om vad som serveras.

  JA
  Inger Fredriksson
  Gruppledare
 5. Skolmaten kan alltid bli lite bättre. Vi vill att skolmaten ska vara näringsriktig, god och närodlad. Katrineholm har idag en mycket professionell matpolicy inom skolan. Detta kan vi utveckla lite till. Skolmaten är väldigt ofta det enda lagade måltiden under dagen för många elever, därför är det viktigt att alla tycker om maten.

  JA
  Joha Frondelius
  Gruppledare
 6. Hej
  Skolmaten har under ett antal år avsevärt förbättrats. Med bra och utbildad personal samt bättre råvaror kommer maten framöver också bli bättre och mer näringsriktig. Problemet är mestadels att alla inte tycker om all typ av mat.

  JA
  Lars Härnström
  Gruppledare
 7. Ja..vi vill fortsätta satsa på skolmaten med både närodlat, ekologiskt och lagad så nära skolan som möjligt, helst på plats.

  JA
  Tony Rosendahl
  Gruppledare för Vänsterpartiet i Katrineholm
 8. Hej
  Maten i skolan ska vara bra. Jag tycker dessutom att det är viktigt att maten är ekologisk odlad och helst även producerad lokalt.
  Om det ofta serveras mat som många inte gillar kan du försöka få elevrådet att ta kontakt med dom som gör menyerna. På många skolor får eleverna vara med och bestämma vad som ska serveras. Kanske är det så på din skola.

  JA
  Ylva G Karlsson
  Gruppledare och kandidat till fullmäktige i Katrineholm