Kan du lova att vi pensionärer får åka buss gratis året om i vår kommun?

 1. Ja. Gratis buss i hela Sörmland för pensionärer. Året om.

  JA
  Mica Vemic
  Gruppledare SD Katrineholm
 2. Hej
  Vi kan inte lova att pensionärer får åka gratis året runt i Katrineholm. Under sommaren har skattebetalarna (kommunen) på försök givit Katrineholms pensionär möjlighet att utan egen kostnad åka fritt inom kommunen. Försöket ska givetvis utvärderas innan något eventuellt beslut tas om framtiden.

  NEJ
  Lars Härnström
  Gruppledare
 3. Vi är beredda att pröva ett helt år. Jag tror att en kortare tid med fri buss inte leder till förändringar i vardagsbeteendet. Vi behöver hjälpas åt att förändra våra dagliga rutiner. Buss är ett utmärkt kollektivt redskap för många kommuninvånare. Låt oss pröva ett år!

  JA
  Joha Frondelius
  Gruppledare
 4. Vi tycker att det ska vara billigt att åka buss. Det måste bli tätare mellan turerna. Det är illa om man måste vänta i timmar innan man kan åka hem efter att man uträttat sina ärenden. Vi vill också att det byggs ett modernt resecentrum så att det blir bekvämt att byta mellan olika busslinjer.

  NEJ
  Ylva G Karlsson
  Gruppledare och kandidat till fullmäktige i Katrineholm
 5. I sommar har både pensionärer och ungdomar åkt buss gratis. Vi ska nu utvärdera det försöket och hoppas att det har fallit så väl ut så att det kan vara aktuellt med en permanent lösning sommartid eller året om.

  NEJ
  Fredrik Olovsson
  Ordförande för Socialdemokraterna i Katrineholms kommun
 6. Nej, det kan vi inte lova. Men vi ska arbeta för att kollektivtrafiken fungerar och att priserna är rimliga, så att fler väljer bussen.

  NEJ
  Inger Fredriksson
  Gruppledare
 7. Vårt mål är att kollektivtrafiken ska bli billigare och mer tillgänglig, helst avgiftsfri för alla, men det är ingenting som vi kan lova under den kommande mandatperioden.

  NEJ
  Tony Rosendahl
  Gruppledare för Vänsterpartiet i Katrineholm
 8. Hej Seija-liisa och tack för frågan.
  Liberalerna ser gärna att fler som kan åker buss men vi kan inte lova att vi kommer införa permanent gratis bussåkning året om för pensionärer. Däremot ska priserna vara rimliga så att fler väljer att åka buss, och då ökar möjligheten att bit för bit utveckla kollektivtrafiken.

  NEJ
  Jesper Ek
  ledamot i kommunfullmäktige