Kan du lova att byta namn på kommunen? Båvens kommun vore ett bra namn tycker jag. Ett nytt namn skulle kunna markera en nystart för kommunen.

 1. Vilken kul idé. Båven är så otroligt vacker på alla sätt. Namnet Båven är också väldigt vackert men jag tror ändå att vi ska behålla vårt namn Flens Kommun. Delar av Båven ligger i våra grannkommuner så vi törs inte heller riskera några sura miner därifrån….. 😉

  NEJ
  Anders Karlsson
  Kristdemokraterna
 2. Nej vi kan inte lova att byta namn på kommunen. Visst låter Båvens kommun fint, men att byta namn är ett omfattande arbete, som innebär stora kostnader för nytt profilmaterial med mera. Det är resurser vi hellre använder på att bygga vidare på det arbete som vi ser som viktigt för kommunens utveckling: jobba med näringslivet för att skapa fler jobbtillfällen, fortsätta utvecklingen av skolorna i Flens kommun och fortsätta arbetet med ortsutvecklingen för att skapa utveckling i hela kommunen.

  NEJ
  Karina Krogh
  Gruppledare för Centerpartiet i Flen
 3. Nej, det är inte en fråga som vi socialdemokrater kommer att driva

  NEJ
  Anders Berglöv
  Kommunalråd
 4. Intressant fråga! Den har vi själva funderat över under det senaste året.

  Folkpartiet Liberalerna bytte namn på partiet två år sedan. Vi ville heta det vi är- liberaler.

  Flens kommun är mycket mer än Flen. Vi gjorde enkät under Bygg- och Bomässan i Flen i år. Majoriteten av de som svarade då ville byta namn på kommunen. Det var dock ett annat namn av fem alternativ som fick flest röster – Stenhammars kommun (ca 70% av rösterna).

  Ja, vi är positiva till att byta namn på kommunen.

  JA
  Oxana Erixon
  Ordförande Liberalerna Flen
 5. Det är inte en fråga vi kommer att prioritera.

  NEJ
  Emma Dahlin
  Gruppledare/Oppositionsråd
 6. Det är inte aktuellt för oss att lägga ett sådant förslag i dagsläget. Ett sådant arbete kan vara både kostsamt & tidskrävande. Som kommun med en oerhörd potential behöver vi bli bättre på att berätta om vilka fördelar vi har & vad vi gör bra. Samtidigt som vi alltid ska sträva efter att bli bättre. När det gäller Båven vill vi arbeta för att lyfta fram den & områdena kring den som ett fantastiskt turistmål.

  NEJ
  Rose-Marie Fältskog
  Kandidat till kommunfullmäktige
 7. Tack för din fråga!
  Det är inget vi kommer att prioritera.

  NEJ
  Christine Hallinder
  Ordförande
 8. Vi tycker inte att det finns anledning att byta namn på kommunen. Vi tycker att namnet Flens kommun är bra och ihop med kommunens slogan “Sörmlands hjärta” både trevligt och välkomnande.

  NEJ
  Greta Suvén
  Ordförande