Kan du lova att införa P-skiva i stan innan centrumhandeln dör ut helt? Fler och fler tomma butikslokaler som lägger ner, goda exempel i grannstäder

 1. Tack för din fråga! Jag håller med dig om din bild att centrumhandeln håller på att dö ut och att alltfler butiker klappar igen. Om det är P-skiva vi borde ha eller ändrade parkeringsregler kan man diskutera, men jag är öppen för att det ska bli lättare att ta sig in i centrum och parkera. P-skiva är en bra lösning.

  JA
  Stefan Krstic
  Toppkandidat till kommunen
 2. Vi har valt att använda oss av shoppingbiljett istället 2 timmar för 10 kronor och fri kollektivtrafik för pensionärerna. Vi kommer även starta en utredning om det går att göra kollektivtrafiken fri för alla.

  NEJ
  Daniel Alexandersson
  Politisk sekreterare
 3. Förslag om att stärka centrumhandeln är välkommet. Att införa P-skiva är ett förslag vi kan titta närmare på men inget vi kan lova att införa i dagsläget.

  NEJ
  Kim Fredriksson
  Oppositionsråd (SD)
 4. Vi kan inte lova att det ska finnas P-skiva för hela centrum, däremot vill vi se fler blandade parkeringsalternativ. P-skiva är ett alternativ som vi vill ska finnas till förfogande på någon/några utvalda parkeringsplatser centrumnära.

  NEJ
  Marie Ekström
  Politisk sekreterare (M)
 5. Kommunen har inte hela rådigheten över parkeringsplatserna i centrum. Exempelvis är bara ett av parkeringshusen i kommunal regi. Därför kan vi inte införa p- skiva utan vidare. Skulle däremot önska att vi hade flera gatuparkeringar med begränsad parkeringstid för att kunna göra kortare ärenden på ett bekvämt sätt.

  NEJ
  Arne Jonsson
  Gruppledare
 6. Ja, på vissa ställen bör det finnas avgiftsfri parkering för korta ärenden i centrum, till exempel 30 minuters parkering med P-skiva. Men annars är det mest i mindre städer som parkering med P-skiva fungerar. I en stad av Eskilstunas storlek är inte avgiftsfri parkering ett alternativ. Det viktigaste är att affärsidkarna och kommunen tillsammans skapar ett levande centrum som uppfyller människors önskemål och behov av service, avkoppling och kulturupplevelser.

  JA
  Maria Chergui
  Gruppledare