Kan du lova att Eskilstuna energi och miljö ska fortsätta att vara i kommunernas ägo?

 1. Vi kan lova att vi inte tänker sälja energi och miljö.

  JA
  Daniel Alexandersson
  Politisk sekreterare
 2. Ett absolut ja! Energibolaget är ett viktigt verktyg för att uppfylla den politik som vi vill genomföra för att göra Eskilstuna till ett föredöme för andra städer vad gäller klimatsmarta lösningar. Majoriteten (S, M och C) har dränerat de kommunala bolagen (EEM och Kfast) genom att maximera sina vinstuttag de senaste åren. Vi ser långsiktigt på bolagens existens och funktion i Eskilstunas tjänst.

  JA
  Marielle Lahti
  Gruppledare
 3. Tack för din fråga! Vi har inga planer på och vill inte sälja bolaget.

  JA
  Stefan Krstic
  Toppkandidat till kommunen
 4. Eskilstuna Energi och Miljö är ingen helig ko för oss moderater. Vi prioriterar välfärdens kärna – skola, vård och omsorg! Dock finns det inga planer i dagsläget på att sälja bolaget.

  NEJ
  Marie Ekström
  Politisk sekreterare (M)
 5. Ja. Den verksamheten tycker jag absolut ska vara kvar hos kommunen.

  JA
  Arne Jonsson
  Gruppledare
 6. Vänsterpartiet värnar om ett fortsatt kommunalt ägande av EEM. Kommunfullmäktiges, dvs. ägarens, uppdrag och direktiv till bolagen är viktiga politiska styrmedel och bör användas så att kommunen utvecklas ekonomiskt, socialt och tekniskt/miljömässigt hållbart. Vänsterpartiet arbetar för att vinstintresset inte ska vara det primära i de kommunala bolagen. Vi har också som mål att allmänheten ska ha så stor insyn som möjligt i de kommunala bolagen. Bolagens styrelser ska ha en jämn könsfördelning.

  JA
  Maria Chergui
  Gruppledare
 7. Vi avser inte sälja Eskilstuna energi och miljö

  JA
  Kim Fredriksson
  Oppositionsråd (SD)