Kan du lova att de blir slut på alla bilrace på dagar och nätter på Nygatan, innan någon blir påkörd? Vi som bor här hör inte ens TV:n.

 1. Tack för din fråga! Jag bor själv på Torshällavägen och störs väldigt ofta av bilrace på nätterna. Liberalerna vill på riksnivå anställa 5000 nya poliser fram till 2024 (dvs. poliser som är ute på gator och torg och inte sitter på kontor). Detta skulle innebära fler poliser i Eskilstuna som kan patrullera på dagar och nätter och som kan sätta stopp på de bilrace som förekommer. Men även om vi får fler poliser så kan jag inte lova att bilracet upphör helt – men tro mig, jag vet vad du lever med!

  NEJ
  Stefan Krstic
  Toppkandidat till kommunen
 2. Tack för informationen! Givetvis ska det inte vara några bilrace på våra gator. Vi tar med oss den här frågan och det är även bra att polisen blir uppmärksammad på att detta sker.

  JA
  Marie Ekström
  Politisk sekreterare (M)
 3. Ja, Miljöpartiet vill göra Nygatan centralaste del till en gång och cykelgata. Det är en central gata som skulle kunna bli mycket trevlig med restauranger mm.

  Att handgripligen sätta stop för brott i trafiken är polisens uppgift. Men i regering har vi redan skjutit till 8 miljarder till polisen.

  JA
  Linus Lakso
  Ordförande MP Sörmland
 4. Nygatan har ju trafik i båda riktningarna idag, men trafiken skulle minska och trafiksäkerheten öka om den blev enkelriktad från korsningen Nygatan-Gymnastikgatan fram till Drottninggatan. Vänsterpartiet har föreslagit att den sträckan ska bli gågata helt och hållet. När renoveringen av Kungsgatan är klar vill vi att den delen av Nygatan ska få en ny funktion som promenadstråk och gaturum att vistas i, men det tar tid innan det kan genomföras. Enkelriktat kan vara en lösning under tiden.

  JA
  Maria Chergui
  Gruppledare
 5. Vi kan ju självklart försvåra för fortkörare. Men Polisen ansvarar för att kontrollera att trafikregler följs.

  NEJ
  Daniel Alexandersson
  Politisk sekreterare
 6. Vi kan inte lova att bilracet kommer upphöra helt men genomförs våra förslag om bland annat övervakningskameror vid utsatta platser och fler poliser ökar chansen att rallyförarna antingen åker dit eller slutar fräsa runt och terrorisera vanligt folk.

  NEJ
  Kim Fredriksson
  Oppositionsråd (SD)