Kan du lova att bryta det ”oheliga” blocköverskridande samarbetet?

 1. Är övertygad om att det nuvarande samarbetet gynnar Eskilstuna kommun och det är trots allt vårt viktigaste uppdrag. Därför är vi beredda att fortsätta det nuvarande samarbetet om väljarna ger oss förtroende för det.

  NEJ
  Arne Jonsson
  Gruppledare
 2. Socialdemokraterna är beredd att samarbeta med de partier som delar vår syn på allas lika värde och som är beredd att sätta kommunens intressen främst. En förutsättning oavsett vem vi samarbetar med är bra genomslag för vår egen politik.
  Samarbetet med C och M har gått bra och vi är beredda att fortsätta det nuvarande samarbetet om väljarna ger oss förtroende för det.

  NEJ
  Daniel Alexandersson
  Politisk sekreterare
 3. Det är upp till väljarna att avgöra ifall omnämnda samarbete ska avbrytas eller fortsätta. Däremot ska vi göra vad vi kan för att visa väljarna att vi utgör ett tydligt alternativ till förändring där bland annat tryggheten och känslan av samhällsgemenskap tas på allvar.
  Tyvärr kan vi inte se att den rödblåa kommunmajoriteten ledd av Socialdemokraterna varken har lösningarna eller drivkraften att lyckas vända utvecklingen med bland annat stor otrygghet.

  NEJ
  Kim Fredriksson
  Oppositionsråd (SD)
 4. Tack för din fråga! Jag kämpar dag och natt för att Liberalerna ska bli så stora som möjligt i Eskilstuna. I slutändan är det väljarna som bestämmer valresultatet och då får alla partier utgå ifrån det.

  NEJ
  Stefan Krstic
  Toppkandidat till kommunen
 5. Vänsterpartiet går till val på jämlikhet. Ett Eskilstuna och ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste. Det finns ett stort behov av en vänsterinriktad politik och många vill ha det i Eskilstuna och i Sverige. Vi kommer kämpa fram till den 9 september för att växa som parti och kunna vara med och styra framöver i Eskilstuna och Sverige.

  JA
  Maria Chergui
  Gruppledare
 6. Samarbetet med C och S har fungerat bra under denna mandatperiod och ger väljarna oss det förtroendet så är vi beredda att fortsätta en mandatperiod till. Det viktigaste är att kommunens kärnverksamheter hamnar i centrum och att vi arbetar tillsammans för Eskilstunas allra bästa och det gör vi genom att föra bra moderat politik.

  NEJ
  Marie Ekström
  Politisk sekreterare (M)